понедельник, 19 февраля 2018 г.

Участь у святковому заході «Весну зазивайте, на свято Колодія до нас завітайте»


18 лютого 2018 року об 11.00 годині учні 5-го класу відвідали свято  Колодія, яке  відбулося на відкритому майданчику ЦХЕТУМу

На останньому тижні перед Великоднім постом в Україні відзначають «Колодія» – прадавнє свято на честь весняного Сонця. Його ще називають: Колодки, Сиропусний тиждень, Сирна неділя. Саме у цей час повсюдно влаштовують «Проводи Зими». В Україні традиційно готувалися вареники з сиром та сметаною. Цей звичай носив характер загального примирення, злагоди та всепрощення.



Вихованці закладу підготували свято, багате образно-символічними дійствами, загадковими ритуалами, добрими побажаннями, щедрою гостинністю. А супроводжувалося воно веселими піснями, запальними танцями, жартівливими діалогами і забавами.





На головному сценічному майданчику для гостей було розігране театралізоване дійство святкування Колодія. Виступи фольклорного колективу «Родослав» не залишили байдужих, бо нема нічого веселіше за українську народну пісню. А співати наші вихованці вміють!




На гостьовому майданчику проходили ігри, танці та розваги. Тут тобі й біг з варениками в ложці, і перетягування канату та ін.





У програмі свята також були обрядові хороводи, спалювання крокового колеса та пригощання варениками.